Haarlerbergtrail

In 2016 organiseerden we voor het eerst een “Trail Run”, op de dag voorafgaand aan de Haarlerbergloop. Mede door de vele positieve reacties van de lopers hebben we besloten er een blijvertje van te maken. Dit jaar zal deze Haarlerbergtrail plaatsvinden op zaterdag 13 november 2021. Naast de lange, uitdagende 30 km trail is er ook een verkorte versie: 22 km.

De trail maakt deels gebruik van dezelfde routes als de loop op zondag. Maar uiteraard wordt een groter gebied aangedaan. Op die manier willen we onze lopers kennis laten maken met en laten genieten van een groot deel van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

De route gaat in, tegenstelling tot die van de Haarlerbergloop, deels over paden die in het broedseizoen zijn afgesloten. Het voor jezelf nalopen van de route is daardoor tussen 15 maart en 15 juli niet mogelijk. 

De loop wordt opengesteld voor maximaal 200 deelnemers. Inschrijving kan uitsluitend door voorinschrijving. Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50, inclusief de afdracht van € 1,00 aan Support for Nature. Het inschrijfgeld wordt na deelname geïncasseerd. Deelname is op eigen risico.

De voorinschrijving wordt gesloten op vrijdag 12 november 23:59 uur, of eerder indien het maximum van 200 inschrijvers bereikt is. Na-inschrijving is niet mogelijk.

De organisatie kan tot vrijdag 12 november 20.00 uur de trail afgelasten, volg de website voor het laatste nieuws. Ook voor extra informatie omtrent corona-maatregelen. Aanvullende maatregelen kunnen nodig zijn.

De start is 12.00 uur. Tenzij vanwege coronamaatregelen spreiding nodig is.

Startnummers kunt u op ophalen bij De Veldkamp (sporthal) aan de Veldkampsweide 1. We verwachten dat u binnen een kwartier aan de start verschijnt (vlakbij de sporthal). Wij willen u verzoeken om in uw hardloopkleding het startnummer op te komen halen en de aangeven looproute te volgen.  Er is beperkte ruimte in de kleedkamers. Tassen kunnen in het restaurant gestald worden. Er is echter geen bewaking dus het is op eigen risico.

Aanwijzingen van de vrijwilligers moeten verplicht worden opgevolgd. Zij staan er voor uw hobby, veiligheid en gezondheid.

De loop wordt uitgezet met bordjes en linten. De lopers worden begeleid door enkele fietsers die voor, tussen en achter het veld zullen rijden.
Onderweg zal op twee locaties een verzorgingspost worden ingericht en ook na de finish zullen de deelnemers de verbruikte calorieën weer kunnen aanvullen.

Na afloop kan er gedoucht worden door deelnemers die verder dan 20km wonen. Het aantal personen dat tegelijkertijd kan douchen is helaas ook beperkt.

Neemt u toeschouwers mee? Deze kunnen onderweg in het bos gaan kijken. Bij de start en finishlocatie en in de sporthal is daar vanwege de coronamaatregelen eventueel geen ruimte voor. Toeschouwers die gebruik willen maken van de horecafaciliteiten hebben coronapas en legitimatiebewijs nodig.

Coronamaatregelen

In verband met het Covid-19 virus vragen wij u om deze website in de gaten te houden. Als er nieuwe maatregelen gelden zullen we hier vermelden.

Wil je met het openbaar vervoer naar Haarle? Dat kan! De trein komt tot Nijverdal. De buurtbussen rijden helaas niet op zaterdag. Wil je opgehaald worden neem dan contact op via mail (5 werkdagen van te voren en mondkapje is verplicht) info@haarlerbergloop.nl. Vermeld daarbij ook je 06 nummer, zodat we indien nodig contact kunnen maken.

trailkalender_breed_300w2