Haarlerbergtrail

In 2016 organiseerden we voor het eerst een Trail Run, op de dag voorafgaand aan de Haarlerbergloop. Mede door de vele positieve reacties van de lopers hebben we besloten er een blijvertje van te maken. Dit jaar zal deze Haarlerbergtrail plaatsvinden op zaterdag 11 november.

De Haarlerberg Trail is een loop over circa 30 km, die deels gebruik maakt van dezelfde routes als de loop op zondag en op dezelfde plek begint aan de Molenweg bij  dorpshuis Cultura. Maar uiteraard wordt een groter gebied aangedaan. Op die manier willen we onze lopers kennis laten maken met en laten genieten van een groot deel van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

De route gaat in, tegenstelling tot die van de Haarlerbergloop, deels over paden die in het broedseizoen zijn afgesloten. Het voor jezelf nalopen van de route is daardoor tussen 15 maart en 15 juli niet mogelijk. 

De loop wordt dit jaar opengesteld voor maximaal 200 deelnemers. Inschrijving kan uitsluitend via voorinschrijving via www.mijninschrijving.nl (zie link onderaan pagina). Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50, inclusief de afdracht van € 1,00 aan Support for Nature. De voorinschrijving wordt gesloten vanaf op vrijdag 10 november 18.00 uur. Na-inschrijving is niet mogelijk.

De loop zal van start gaan om 12.00 uur en zal worden uitgezet met bordjes en linten. De lopers worden begeleid door enkele fietsers die voor, tussen en achter het veld zullen rijden.

Onderweg zal op twee locaties een verzorgingspost worden ingericht en ook na de finish zullen de deelnemers de verbruikte calorieën weer kunnen aanvullen. Na afloop kunnen de deelnemers gebruik maken van de douches in de sporthal van Haarle aan de Veldkampsweide.

trailkalender_breed_300w2