Ook de Haarlerbergloop van gisteren geslaagd

13 november 2017

Ondanks onheilspellende weersverwachtingen is ook de Haarlerbergloop gisteren weer goed verlopen.
We hielden ons hart vast, maar de voorspelde hagel en onweer bleef dit keer gelukkig uit. Alleen in de vroege ochtend viel er regen van betekenis, maar daar hadden alleen de parcoursopbouwers last van. Wel werd hierdoor het parcours voor de lopers en de begeleidende fietsers extra modderig, glad en zwaar. Parcoursrecords werden er dan ook niet gelopen. Voor de jongste lopers moesten we het parcours wat inkorten, om het veilig te houden. Uitglijers en valpartijen leidden gelukkig niet tot fysieke ongemakken en calamiteiten deden zich niet voor.
Mede vanwege de slechte weersvoorspellingen was de deelname met 785 gefinishde lopers iets lager dan vorig jaar en was ook de publieke belangstelling iets minder. Desondanks was het erg gezellig rondom het oude Dorpshuis, dat dit jaar voor de laatste keer het middelpunt van de loop was.

Deelnemers bedankt voor de vele complimenten. Ook alle toeschouwers, grondeigenaren, sponsoren, muzikanten, EHBOers en natuurlijk alle vrijwilligers: heel erg bedankt! Met z’n allen hebben we weer laten zien waartoe een klein dorp in staat is. Dat gaan we ook de komende jaren doen.

De organisatie