Het Haarlese hardloopweekend zonnig afgesloten

13 november 2019

De deelname aan de zaterdagse trail is flink toegenomen en dit jaar is het maximum van 200 lopers bereikt. Hoewel een verdere groei organisatorisch en qua belasting van ons prachtige natuurgebied best mogelijk is, blijft de limiet t.b.v. de kleinschaligheid en gemoedelijkheid voorlopig gehandhaafd. Op de start- en finishlocatie, de kersverse Veldkamp, was het dusdanig gezellig dat dit sport- en cultuurcomplex waarschijnlijk ook volgend jaar als uitvalsbasis zal worden gebruikt.

De zondagse crossloop was dit jaar wat betreft het aantal gefinishde deelnemers (661) niet uitzonderlijk. Maar door het zonnige weer, de kleurenpracht in het bos, de publieke belangstelling en de sfeer bij café De Droadnagel werd het toch een prachtige dag. Waren er op de zaterdagse trail lopers uit geheel Nederland, op deze zondag waren het vooral lokale en regionale lopers en veel lopers van het Sallands Crosscircuit. Deze editie van de Haarlerbergloop was alweer de tiende. Reden voor de organisatie om zowel de lopers als de vele vrijwilligers te verrassen met een klein kadootje. We zijn benieuwd hoeveel pols- en startnummerbandjes met Haarlerberglogo er op de andere lopen van het circuit zullen verschijnen.

Onder de prijswinnaars op zondag waren bekende namen te vinden als Seb Wiggemans uit Deventer, Jorn Lammers uit Mariënheem en Aafke Willems  uit Nieuw Heeten. Beste Haarlenaren waren Ted Krukkert en Nienke Hobert op de 10 km en de beloften voor de toekomst Tom en Silvie Besten op de 5 km. Op de 22 km trail op zaterdag kwam Haarlenaar Danny Cents ruimschoots als eerste binnen.

We danken alle lopers, vrijwilligers, sponsoren en grondeigenaren voor het geslaagde weekend en zien uit naar volgend jaar: 7 en 8 november 2020.

Foto’s/Video Haarlerberloop

Foto’s Haarlerbergtrail