Haarlerbergtrail

In 2016 organiseerden we voor het eerst een “Trail Run”, op de dag voorafgaand aan de Haarlerbergloop. Mede door de vele positieve reacties van de lopers hebben we besloten er een blijvertje van te maken. Dit jaar zal deze Haarlerbergtrail plaatsvinden op zaterdag 10 november. Naast de lange, uitdagende 30 km trail is er nu ook een verkorte versie: 22 km.

De trail maakt deels gebruik van dezelfde routes als de loop op zondag. Maar uiteraard wordt een groter gebied aangedaan. Op die manier willen we onze lopers kennis laten maken met en laten genieten van een groot deel van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Op verzoek van de terreinbeherende instanties Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hebben we de route dit jaar aangepast. We gaan nu in tegengestelde richting, pakken meer van de oostkant van de heuvelrug mee en komen daarbij ook op Landgoed “De Noetselenberg”. Dit houdt onder meer in dat de “Toeristenweg” wat vaker wordt overgestoken. De aanpassing maakt het er voor de lopers zeker niet gemakkelijker op wat betreft hoogtemeters.

De route gaat in, tegenstelling tot die van de Haarlerbergloop, deels over paden die in het broedseizoen zijn afgesloten. Het voor jezelf nalopen van de route is daardoor tussen 15 maart en 15 juli niet mogelijk. 

De loop wordt opengesteld voor maximaal 200 deelnemers. Inschrijving kan uitsluitend door voorinschrijving via www.mijninschrijving.nl. Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50, inclusief de afdracht van € 1,00 aan Support for Nature. De voorinschrijving wordt gesloten op vrijdag 9 november 18.00 uur, of eerder indien het maximum van 200 inschrijvers bereikt is. Na-inschrijving is niet mogelijk.

Startnummers kunt u op de dag zelf vanaf 11.00 uur afhalen bij café “De Droadnagel” aan de Molenweg, waar omstreeks 12.00 uur ook de start zal plaatsvinden.

De loop wordt uitgezet met bordjes en linten. De lopers worden begeleid door enkele fietsers die voor, tussen en achter het veld zullen rijden.
Onderweg zal op twee locaties een verzorgingspost worden ingericht en ook na de finish zullen de deelnemers de verbruikte calorieën weer kunnen aanvullen. Na afloop kunnen de deelnemers gebruik maken van de douches van SV Haarle (voetbal) aan de Haarlerveldweg 1A.
Wil je met het openbaar vervoer naar Haarle? Dat kan! De trein komt tot Nijverdal. Om 10.43 komen de treinen vanuit Zwolle en vanuit Almelo gelijktijdig aan op NS station Nijverdal. Er staat dan een busje gereed om je naar de startlocatie in Haarle te brengen. Uiteraard wordt je ook weer teruggebracht. Graag wel even 5 werkdagen van te voren per mail doorgeven dat je hiervan gebruik wilt maken (info@haarlerbergloop.nl). Vermeld daarbij ook je 06 nummer, zodat we indien nodig contact kunnen maken.

trailkalender_breed_300w2