Haarlerbergtrail

In 2016 organiseerden we voor het eerst een “Trail Run”, op de dag voorafgaand aan de Haarlerbergloop. Mede door de vele positieve reacties van de lopers hebben we besloten er een blijvertje van te maken. Dit jaar zal deze Haarlerbergtrail plaatsvinden op zaterdag 5 november 2022. Naast de lange, uitdagende 30 km trail is er ook een verkorte versie: 22 km.

De trail maakt deels gebruik van dezelfde routes als de loop op zondag. Maar uiteraard wordt een groter gebied aangedaan. Op die manier willen we onze lopers kennis laten maken met en laten genieten van een groot deel van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

De route gaat in, tegenstelling tot die van de Haarlerbergloop, deels over paden die in het broedseizoen zijn afgesloten. Het voor jezelf nalopen van de route is daardoor tussen 15 maart en 15 juli niet mogelijk. 

De loop wordt opengesteld voor maximaal 200 deelnemers. Inschrijving kan uitsluitend door voorinschrijving. Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50, inclusief de afdracht van € 1,00 aan Support for Nature. Het inschrijfgeld wordt na deelname geïncasseerd. Deelname is op eigen risico.

De voorinschrijving wordt gesloten op vrijdag 4 november 23:59 uur, of eerder indien het maximum van 200 inschrijvers bereikt is. Na-inschrijving is niet mogelijk.

De organisatie kan tot vrijdag 4 november 20.00 uur de trail afgelasten, volg de website voor het laatste nieuws. Ook voor extra informatie omtrent coronamaatregelen.

De start is om 12.00 uur. 

Startnummers kunt u op ophalen bij De Veldkamp (sporthal) aan de Veldkampsweide 1.

Kom op tijd.  Voor het afhalen van uw startnummer heeft u een e-mail ontvangen met een QR-code. Neem deze mee voor het uitreiken van het startnummer.

Wij willen u verzoeken om in uw hardloopkleding het startnummer op te komen halen en de aangeven looproute te volgen.  Er is beperkte ruimte in de kleedkamers. Tassen kunnen in het restaurant gestald worden. Er is echter geen bewaking dus het is op eigen risico.

Aanwijzingen van de vrijwilligers moeten verplicht worden opgevolgd. Zij staan er voor uw hobby, veiligheid en gezondheid.

De loop wordt uitgezet met bordjes en linten. De lopers worden begeleid door enkele fietsers die voor, tussen en achter het veld zullen rijden.
Onderweg zal op twee locaties een verzorgingspost worden ingericht en ook na de finish zullen de deelnemers de verbruikte calorieën weer kunnen aanvullen.

Na afloop kan er gedoucht worden door deelnemers die verder dan 20km wonen. Het aantal personen dat tegelijkertijd kan douchen is helaas beperkt.

Coronamaatregelen

In verband met het Covid-19 virus vragen wij u om deze website in de gaten te houden. Als er nieuwe maatregelen gelden zullen we hier vermelden.

Wil je met het openbaar vervoer naar Haarle? Dat kan! De trein komt tot Nijverdal. De buurtbussen rijden helaas niet op zaterdag. Wil je opgehaald worden neem dan contact op via mail (5 werkdagen van te voren) info@haarlerbergloop.nl. Vermeld daarbij ook je 06 nummer, zodat we indien nodig contact kunnen maken.

trailkalender_breed_300w2